💥هیتر روغن داغ یا بویلر روغن داغ یا دیگ روغن داغ دستگاهی است که جهت انتقال حرارت بین سیال گرما گیرنده و سیال گرما دهنده به کارمیرود. با ایجاد سطح انتقال حرارت لازم، گرمای گازهای حاصل از احتراق مشعل به روغن حرارتی در حال گردش منتقل گشته و موجب افزایش دمای آن می‌گردد.

💥هیتر روغن داغ باید به گونه ای طراحی و تولید گردد که انتقال حرارت در سه پاس کامل حرارتی بین روغن و گازهای حاصل از احتراق صورت گیرد.

💥دیگ آب گرم (Hot Water Boiler) یا بویلر آبگرم (آب داغ)، یک مخزن تحت فشار می‌باشد. در آن سیال عامل تحت فشار تا حداکثردمای ۹۰ درجه سانتیگراد، گرم شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

💥دیگ‌‌‌های آب گرم(آبداغ) در سیستم‌‌‌های گرمایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با جاسازی آن در موتورخانه ساختمان با چرخش آبگرم به مبدل‌‌‌های حرارتی و با انتقال حرارت می‌توان گرمایش محیط را تامین کرد.

💥مشعل تجهیزی است که با اختلاط سوخت و هوا و احتراق و شعله ورسازی این مخلوط، انرژی سوخت فسیلی را به انرژی گرمایی تبدیل می نماید. انرژی تولید شده مشعل در محفظه احتراق با دو روش جابه جایی و تشعشع به سیال انتقال دهنده انرژی (آب) درسیستم حرارت مرکزی ساختمان منتقل می شود.

💥مشعل ها وظیفه ایجاد گرما در انواع دیگ ها، هیترها و حتی پکیج های گرمایشی را به عهده دارند و بعنوان قلب هرسیستم گرمایشی شناخته می شوند.مشعل ها با پاشش سوخت (گاز، گازوییل، مازوت) و اختلاط آن با هوا و عبور مخلوط سوخت و هوا از شعله پخش کن و سپس احتراق این مخلوط توسط ترانس جرقه زن، حرارت مورد نیاز را در داخل محفظه احتراق دیگ یا کوره ایجاد می نمایند.

💥بدیهی است در هر مشعل و دیگ، تعدادی کنترل کننده مانند رله، فتوسل، یون و ترموستات وجود دارد که مقدار و زمان هرکدام از فرآیندهای مشعل را کنترل می نمایند.

گازسوز
مشعل گازسوز
مازوت سوز
مشعل مازوت سوز
مشعل دوگانه سوز
مشعل سه گانه سوز
مشعل گازوئیل سوز

💥دیگ‌‌‌های بخار در صنایع مختلف جهت گرمایش با استفاده از روش انتقال حرارت غیرمستقیم برخی از سیالات بسیار رایج میباشد. دیگ‌‌‌های بخار به عنوان یکی از مهمترین تجهیزات و ماشین آلات گرمایشی بوده که در صنایع مختلف به کار میرود.

💥از جمله این صنایع میتوان به صنایع غذایی، نساجی، نفت، پتروشیمی، شیمیایی، یونولیت، بتن سازی، تولید قارچ، تولیدقند، بیمارستان هاو..، اشاره کرد. مهمترین مزیت دیگ‌‌‌های بخار ارائه شده، استاندارد بودن آنها می‌باشد.

💥بطور متعارف، اندازه لوله‌‌‌های بخار باید طوری طراحی شود که سرعت عبور بخار از آنها، بین ۲۵تا۳۵متر در ثانیه باشد. ولی اگر سیستم لوله کشی دارای اتصالات زیاد و مسیری طولانی است، قطر لوله‌ها باید به نحوی در نظر گرفته شود که فشار مورد نیاز در محل‌‌‌های مصرف تأمین گردد.

💥برای جلوگیری از جمع شدن آب در لوله ها، ضمن اعمال ۱۰% شیب از تله‌‌‌های بخار نیز استفاده می‌شود. وقتی در اثر عبور بخار دما بالا رود، لوله‌ها منبسط می‌شوند.